BLOG

Londra'da ev almayı düşünenler için Londra’da yaşam ile ilgili faydalı olacağını düşündüğümüz bilgileri ve haberleri bloğumuzda bulabilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesi

İngiltere’de bir iş kurmak istiyorsanız, sermaye mecburiyeti olmaksızın Ankara Anlaşması kapsamında vize başvurusu yapabilirsiniz. ECAA vizesi olarak adlandırılan vize ile kademeli olarak; ilk önce 1 yıl, daha sonra 3 yıl olarak verilen bu vize için bir ücret ödemeniz gerekmiyor. 4 yılın sonunda İngiltere’de süresi oturum izni almak için başvuru hakkınız doğmakta.

İngiltere'de Eğitim. Londra'da Dil Kursu

İngilizce öğrenmek isteyenlerin en çok tercih ettiği şehirlerden biri de Londra. Gerek Londra gerekse Londra çevresi şehirlerde birçok dil kursu bulunuyor.

Brexit

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ta 2016 yılında yapılan AB referandumunda halkın yüzde 52’si Brexit’ten yana oy kullandı. İngiltere, Lizbon Anlaşması’nın 50. maddesini işleterek Brexit sürecini resmen başlattı. Brexit’in 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Brexit İngiltere’nin AB’den ayrılması anlamına geliyor. Bu ayrılığın İngiltere ekonomisine etkileri tartışılıyor. AB ülkelerinden gelerek İngiltere’de çalışanların durumunun ve AB şirketlerinin durumunun ne olacağı konusundaki belirsizlikler sebebiyle İngiltere hükümetin ülkede yatırımı özendirecek önlemler alıyor. Bu sebeple İngiltere’de ve Londra’da doğru yatırım yapanlar için fırsatlar bulunuyor.